úterý 6. května 2014

Aplikace pro Malifaux

 Na Google play lze nalézt dvě aplikace, které se týkají přímo naší oblíbené hry Malifaux. Bez zbytečných úvodních řečí se na ně pojďme podívat.

 První z nich nese název MALIFAUX STRATEGY GENERATOR a jak název napovídá, po stisku tlačítka vám vygeneruje strategii, schémata a také deploy. Tedy pokud si toto vše zakliknete. Nic víc. Osobně bych uvítal ještě třeba nákres flipnutého deploye či popis daných strategií a schémat, což však nikde nenajdete. Autor předpokládá, že si tuto appku stáhnou zkušení hráči, kteří již dle názvu budou vědět o co se jedná. A v tom je i úskalí, neboť takto zkušený hráč již po flipu karet ví co se bude hrát, nebude tedy potřebovat pouštět tablet a užívat tuto aplikaci.
 Je to škoda, stačilo málo a měli bychom dobrou použitelnou aplikaci jak pro zkušenéhol tak i nezkušeného hráče. Takto nemáme nic převratného, co by stálo za to instalovat.

















 Druhou  aplikací je MALIFAUX MODELS, ve které se autor zaměřil na modely do hry. K dispozici máte dva panely, Models a Crew. V té první si může vybírat a všelijak filtrovat modely, které mají uvedeny svůj typ a cenu v SS, u Masterů SS cache a u Henchmanů obojí. Je tedy možné si jako hráč Marcuse vyfiltrovat Beasty, Showgirl pro Colettu atp. Po kliknutí na daný model se vám převede do druhého panelu, Crew. Zde si nastavíte SS pool pro hru a sázíte modely, appka vám odečítá SS, nemusíte nic počítat. ALE... Modely si můžete k masterovi sázet jaké chcete, nejsou nastavené žádné restrikce výběru, ať už na frakci nebo počet SS. Není probém si naklikat Neverborny k Outcastům, případně postavit crew na 69 SS místo nastavených 40 SS.
 A stejně jako u předešlé aplikace, i zde je toto to jediné, co zde najdeme. Žádné staty modelů, žádné ability, nic. To už je stokrát lepší CREW CREATOR na stránkách Wyrdu, kde vám to modely krásně vyfilrtuje a nedovolí navolit nepatřičný model. Fachá to i na tabletu, jediné negativum je že není offline. Doufejme že zatím.
 Celkově vzato bych si dovolil tvrdit že nepotřebná appka, kterou můžeme minout bez povšimnutí. Pokud tedy nejste nerd, který neustále přemýšlí co a jak nakombit. Pak to při jízdě v MHD jistě využijete.








Žádné komentáře:

Okomentovat